English

Banyan buitenlandse stages
volunteering abroad

E-Mail:
info@banyanbuitenlandstages.com

Nederland:
KvK te Middelburg
Nummer: 51135086

Mobiel:
0031 (0) 610350640
India:
Auroville
605 101 Tamil Nadu

Mobiel:
0091 9655855368

7. Activiteiten begeleiden en lessen ondersteunen bij een weeshuis en tevens school voor kinderen uit nomaden gezinnen.

Project organisatie: Après School, Madalapet, Tamil Nadu
Contactpersoon: Lionel Mallard

PROJECT

Après School is een speciale (kost) school voor kinderen uit instabiele (semi-) nomaden gezinnen die behoren tot de laagste kaste van de sociale ladder in India. Deze kinderen krijgen door hun leefomstandigheden doorgaans niet het onderwijs wat ze nodig hebben om een leefbaar bestaan te kunnen leiden. Ook andere ‘untouchables’, onder andere uit het nabijgelegen dorp, die na een aantal jaren of maanden school hebben (moeten) verlaten worden hier opgevangen. Après School is een initiatief van het Franse echtpaar Lionel en Martine Mallard. De school is een voortvloeisel uit de Franse organisatie Pondy Pêcheurs die opgericht is na de tsunami en fungeert als ‘Charitable Trust’ in India.

Bij Après School wordt een speciale lesmethode gehanteerd. Deze methode wordt in het kort ABL genoemd, wat staat voor Activity Based Learning. Dit houdt in dat elk individueel kind les krijgt in zijn of haar eigen tempo en op zijn of haar eigen niveau. Tijdens de lessen wordt naast rekenen en taal o.a. aandacht besteed aan geschiedenis en aardrijkskunde, er wordt computerles gegeven en er is een bibliotheek en een videotheek. Daarnaast worden er allerlei activiteiten aangeboden zoals: handenarbeid, tekenen, theater, muziek, yoga, zingen en dansen. Regelmatig worden er uitstapjes georganiseerd naar bijvoorbeeld het strand, een vogelreservaat of Sadhana Forest in Auroville, waar kinderen van verschillende NGO's in de omgeving heen gaan voor leerzame en vooral ook leuke activiteiten. Op het terrein van het weeshuis is een zwembad en er is genoeg ruimte voor sport en spel activiteiten.


TAKEN

- Stimuleren van de leergierigheid en nieuwsgierigheid van de kinderen

- Werken met de ABL leermethode

- Observeren van- en reflecteren op het leergedrag van de kinderen

- Lesgeven in rekenen en Engels

- Sport- en spelactiviteiten begeleiden

- Poppenspel, theater, dans of andere kunstvormen coördineren

- Toezien op lichamelijke hygiëne, schoonhouden van de leefomgeving en naleving instructies

- Begeleiden bij dagelijkse bezigheden zoals: koken, helpen in de tuin en de boerderijdieren verzorgen.

HOE KOM JE ER

Het dorp Madalapet ligt ongeveer 10 kilometer ten zuiden van Pondicherry en is te bereiken via de weg richting Cuddalore. Madalapet ligt vlakbij Taralakuppama, op een paar honderd meter van het strand. Om Après School te bereiken moet je de hoofdweg verlaten.

OVERIGE INFORMATIE

Op de school wordt gewerkt met klassen van maximaal 15 leerlingen en er verblijven ongeveer 75 kinderen in het weeshuis. De leeftijd van de kinderen ligt tussen de 3 en de 8 jaar. Zodra deze leeftijdsgrens overschreden is komt het vaak voor dat de ouders hun kinderen uit het weeshuis halen. Meisjes van 12 zijn dan rijp om uitgehuwelijkt te worden. Men probeert dus in deze beginjaren een zo stevig mogelijke basis te leggen voor de kinderen, zodat ze in ieder geval kunnen lezen en schrijven en dus sterker staan in de toekomst.

Après School biedt accommodatie voor maximaal twee personen. Er zijn twee kamers beschikbaar, naast elkaar en met WIFI verbinding. Momenteel wordt er een extra slaapzaal voor de kinderen gebouwd, die tegen de tijd dat het nieuwe schooljaar begint af zal zijn. Er komt dan een derde kamer vrij voor eventueel een extra vrijwilliger. De kosten voor een kamer zijn 2 euro per dag. Deel je een kamer dan is dat 1 euro per persoon. Het eten is inclusief en kost 1 euro per dag.

 

<< Terug naar projecten overzicht