English

Banyan buitenlandse stages
volunteering abroad

E-Mail:
info@banyanbuitenlandstages.com

Nederland:
KvK te Middelburg
Nummer: 51135086

Mobiel:
0031 (0) 610350640
India:
Auroville
605 101 Tamil Nadu

Mobiel:
0091 9655855368

8. Laat je inspireren door kunst- en muziek workshops en door het bijwonen van nationale (Indiase) en internationale voorstellingen in de kunst.

Project organisatie: ADISHAKTI Laboratory for Theatre Arts Research
Campus adres:Edayanchavadi road, Vanoor Taluk, Auroville
Contact persoon: Veenapani, regisseuse & Arvind Rane, artiest
Email: adishakti@satyam.net.in

PROJECT

Adishakti Laboratory for Theater Art Research (ALTAR) is een theater organisatie, opgericht in 1981 en gevestigd in Tamil Nadu, Zuid India. Adishakti is begonnen als theatergroep en de afgelopen jaren uitgegroeid tot een gezelschap met een uitgebreid repertoire, waaronder theater, muziek, dans en andere kunstvormen, zoals traditioneel poppenspel. Adishakti biedt een gastatelier en een opleidingsprogramma aan voor nationale en internationale artiesten en wordt gefinancierd door het Indiase ministerie van Cultuur.

Door onderzoek naar uitvoeringstechnieken in de afgelopen twintig jaar, heeft Adishakti een pedagogisch systeem ontwikkeld voor training van deze technieken, waar een groot aantal internationale artiesten gebruik van willen maken. Adishakti heeft nu ook de infrastructuur om dergelijke artiesten op de campus te kunnen huisvesten en biedt ruimte aan kunstenaars uit alle delen van de wereld, hetzij om te concentreren op eigen werk of een training te volgen met Adishakti. Adishakti biedt ook ruimte voor workshops van andere organisaties.

WORK SHOPS

Jaarlijks worden er gedurende drie maanden drie workshops van tien dagen georganiseerd, die geleid worden door professionele kunst- en muziek docenten. Deze workshops zijn bedoeld voor ambitieuze beginnelingen, gevorderden en ervaren artiesten op het gebied van drama, drums en percussie. Tijdens het dagprogramma word je onderwezen in verschillende methoden die het uitdragen van deze kunstvormen bevorderen. De lessen omvatten:

 - ademhalingstechnieken

 - ritme, percussie lessen

 - stem technieken

 - fysieke training en yoga

 - traditionele zelfverdedigingsport uit Kerala (Zuid India)

De workshop heeft tot doel de deelnemer kennis bij te brengen van de basis van deze ‘lichaamskunst’, autonoom te zijn in het toepassen en uitbreiden van deze praktische kennis en deze te vertalen in de eigen uitvoering.

 A : Basiskennis van de technieken [cursus voor beginners]

 B : Uitbreiding van het bovenstaande in de hedendaagse praktijk [cursus voor gevorderden]

 C : Cursus traditionele geneeswijzen voor de acteur [deelname vantevoren aangeven]

De workshops worden gehouden op het terrein van Adishakti. Aangezien het aantal plaatsen zich beperkt tot 20 personen per workshop raden wij je aan ons op tijd te informeren als je geïnteresseerd bent in deelname aan een van de cursussen. Wij geven je alle informatie met betrekking tot de workshop en de boekingsprocedure. Zodra je geselecteerd bent wordt je reservering bevestigd na betaling van het volledige bedrag. De vergoeding inclusief kost en inwoning is Rs.15000 per persoon. (ongeveer 250 euro)

ACCOMMODATIE

Als deelnemer verblijf je op de campus in de prachtige groene omgeving van de gemeenschap Adishakti. Er zijn schone tweepersoonskamers beschikbaar met badkamer en toegang tot Wi-Fi. Het wassen van je kleding, maaltijden en gebruik van het zwembad zijn bij de prijs inbegrepen. Wanneer het gastenverblijf volgeboekt is wordt er uitgeweken naar Good Earth Guesthouse, wat op 5 minuten loopafstand gelegen is, of Rosema Guesthouse, wat op de brommer op 10 minuten afstand ligt van Adishakti.


HOE KOM JE ER

Adishakti is te bereiken via de East Coast Road. Vanaf Chennai (het dichtstbijzijnde vliegveld en het centraal station) is de reistijd drie en een half uur met de bus en drie uur met de taxi. Vanaf Bangalore gaan er rechtstreeks bussen naar Pondicherry. Deze rit duurt ongeveer 7 uur. De Adishakti Campus ligt op 8 kilometer van Pondicherry en ligt op 100 meter van de Chennai-Tindivanam-Pondicherry snelweg / Bangalore-Tindivanam-Pondicherry snelweg.


OVERIGE INFORMATIE

Adishakti Kunst Gemeenschap bestaat uit een team van 5 artiesten, waaronder acteurs, percussionisten, muzikanten en traditionele poppenspelers. De gemeenschap beschikt over een akoestisch theater, wat groot genoeg is voor 150 toeschouwers. Gedurende het gehele jaar worden er vele nationale en internationale optredens verzorgd. Naast het theater worden ook regelmatig openlucht voorstellingen gegeven.

Vanwege de duur en de uitzonderlijke manier van het delen van kennis, is deze workshop een uitzondering op de vrijwilligers periode van tenminste drie maanden die Banyan normaal gesproken hanteert. Wij organiseren in dit geval een minimum verblijf van een maand of langer, indien gewenst in combinatie met een ander project naar keuze.

 

<< Terug naar projecten overzicht