English

Banyan buitenlandse stages
volunteering abroad

E-Mail:
info@banyanbuitenlandstages.com

Nederland:
KvK te Middelburg
Nummer: 51135086

Mobiel:
0031 (0) 610350640
India:
Auroville
605 101 Tamil Nadu

Mobiel:
0091 9655855368

9. Draag bij aan het bevorderen van ‘self-empowerment’ van vrouwen en het voorzien in hun levensonderhoud, en help bij de ontwikkeling en promotie van producten gemaakt van gerecycled materiaal.

Project organisatie: WELLPAPER
Wellpaper Center: Saracon, Kotakarai, Auroville, 605 101Tamil Nadu, India
Contact:wellpaper@auroville.org.in


PROJECT

WELL staat voor "Women Empowerment through Local Livelihood". WELL Paper werd in 2005 in Zuid-India opgericht, als een tsunami-noodhulp project, om alternatieve middelen van bestaan te bieden aan de getroffen families uit de omgeving. Gaandeweg ontwikkelde het zich tot een model voor een maatschappelijke onderneming voor vrouwen uit de naburige dorpen van Auroville, Pondicherry. De twee belangrijkste doelen van Well Paper zijn het bevorderen van self-empowerment van vrouwen zodat deze kunnen voorzien in hun levensonderhoud, en het ontwikkelen en promoten van producten, gemaakt van gerecyclede materialen.


OPRICHTERS VAN HET PROJECT

Danny en Orly Merguei kwamen precies twee maanden voordat de tsunami de Zuid-Indiase kust trof in Auroville aan. Zij kwamen met hun drie kinderen van respectievelijk 17, 11 en 9 naar Auroville, met het plan de leefgemeenschap voor een jaar te ervaren. Lange tijd daarvoor al hadden zij het idee om met gerecycled materiaal te gaan werken en vervolgens de producten te promoten. Toen de tsunami de kust van Tamil Nadu trof zagen zij dit als een teken om een opleidingscentrum te openen, wat er voor kon zorgen dat vrouwen uit de door de ramp getroffen dorpen in hun levensonderhoud konden voorzien. Het gezin is nu nog steeds in Auroville om van hun visies een levende werkelijkheid te maken.


DOEL

Naast het bevorderen van recycling, wat een groot doel is van hen beiden, zien Danny en Orly vooral het “samen groeien” als einddoel van het WELL-project. Vanaf het begin hebben zij de vrouwen die deelnamen aan hun opleiding duidelijk gemaakt dat het project zou worden ontwikkeld als een team. Langzaam maar zeker hebben de vrouwen dit idee geaccepteerd en zijn ze er enthousiast over geworden. Vandaag de dag bestaat het team uit meer dan 45 vrouwen in de huidige vier productie units, Danny en Orly, en een aantal medewerkers uit verschillende delen van de wereld die deelnemen aan de dagelijkse werkzaamheden van de WELL Paper onderneming.

Het doel van WELL is om vrouwen door middel van een uitgebreid trainingsprogramma te helpen bij het opzetten van hun een eigen winst-productie-eenheid. Voor een periode van zes maanden leert een groep van acht tot tien vrouwen om producten te creëren van gerecyclede materialen, voornamelijk van oude kranten die als basis materiaal dienen. Vrouwen uit verschillende dorpen en kasten werken samen op een harmonieuze en creatieve manier en gaan vervolgens, met ondersteuning van het WELL-team, de uitdaging aan van het beheren en het runnen van een onafhankelijk bedrijf. Dit alles is een uitwisselingsproces van leren en delen.


OPLEIDING

De vrouwen wordt een opleiding aangeboden in bedrijfsontwikkeling, gezondheid & hygiëne en gezinszorg. Het programma omvat ook coaching bij persoonlijke ontwikkeling, groepsversterking en verbetering van communicatieve vaardigheden. Bij Wellpaper wordt ernaar gestreefd om het doel van ‘Women Empowerment’ te realiseren. Het streven is om de vrouwen financieel onafhankelijk te maken, en in dat proces hun aangeboren sterke

punten te ontwikkelen. Dit door hen te motiveren om beslissingen te nemen en verantwoordelijkheid te dragen, en hen tegelijkertijd de omstandigheden daarvoor te bieden. De vrouwen groeien hierdoor als persoon en leren om hun leven, hun gezin en hun bedrijf in eigen handen te nemen en daarnaast ook sterker te staan in de samenleving als geheel.


WELL STUDIO CAFÉ

Address: Sve-Dame, Auroshilpam
Auroville, 605101
Tamil Nadu, India

Well Café, als onderdeel van de Well Paper onderneming, is een erg populaire zaak onder Aurovilianen en gasten van over de hele wereld. Het lunch café is vooral gespecialiseerd in de Israëlische en Arabische keuken, maar er staan ook verschillende mediterrane gerechten op het menu.

De keuken wordt gerund door een team vrouwen uit verschillende dorpen en Auroville, die de meest heerlijke vegetarische gerechten bereiden. Soms worden er speciale thema avonden georganiseerd, inclusief diner en vaak met live muziek en dansoptredens. Op zondag en in het laag seizoen (half mei tot eind juni) is het café gesloten.

Een mooie gelegenheid om samen te werken, leren en delen met mensen met allemaal een eigen achtergrond.


TAKEN

 - Monitoren en evalueren van de zelf-hulp groepen in de
   dorpen

 - Ontwerpen voor studio werk en product ontwikkeling

 - Zakelijke activiteiten zoals: het opzetten van een
   ondernemers plan en/of het ontwikkelen van een
   marketing strategie, gerelateerd aan een milieubewuste
   filosofie

 - Bediening en/of werk in de keuken in Well Café

Door te kiezen voor WELL Paper producten, help je bij de ondersteuning van een milieubewust project, wat een positieve invloed heeft op de levens van een aantal zeer bijzondere vrouwen en hun gezinnen. Wellpaper is een Auroville unit in samenwerking met Auroville Village Action Trust.


 

<< Terug naar projecten overzicht